Friday, April 27, 2007

Mote med utbildningsministern, ingen hit!

Imorse hade Anna ett mote med utbildningsministern for att en gang for alla reda ut forvirringen kring de intyg som hon maste ha for att fa lov att vara med och studera barnen i skolan. Ministern och hans "deputy" visade sig vara tva medelalders, sliskiga gubbar vilka alskade att demonstrera sin makt. De ifragasatte eller avfardade i princip allt vi sa pa ett tamligen nonchalant satt. Vi insag att det inte var lage att saga emot om Anna skulle fa den info hon behovde sa det var bara for oss att le och spela med. De synade oss fran topp till ta och flortade ogenerat trots sina vigselringar, kan man saga natt mer an bara "suck"? Motet gick trots allt bra och nu ska Anna bara fixa ett papper fran rektorn pa skolan som hon sedan lamnar till ministern, sen ska allt vara lost. Hoppas vi. Har vet man aldrig riktigt...

Ikvall ska vi ga ut och ata med Herbet, en rwandier som jobbar for Unicef i New York men som nu ar tillbaka i Rwanda efter ett antal ar i exil (17 av dem i Danmark!). Han har levt det mesta av sitt liv i Uganda, Danmark och Skottland men nu nar han har chansen vill han, likt manga andra valutbildade rwandier i exil, atervanda och hjalpa till med ateruppbyggnaden av landet. For som han sa idag: "Denmark do not need me, Rwanda does".
Herbert ska forsoka hjalpa mig att boka ett mote med Unicefs chef har i Rwanda i borjan pa nasta vecka. Nagot som kan vara av intresse for min uppsats da en del av min tes bygger pa att det ar bristen pa alternativa framtidsutsikter och aktiviteter som gor att milisgrupperna kan ga in och rekrytera (frivilliga) barn och unga i flyktinglagren. Nagot som i sin tur hammar UNHCRs utsikter for att verka konflikthammande. Enligt Herbert jobbar Unicef med att motverka detta ute i lagren, sa det ska bli intressant att hora mer om deras aktiviteter.

Nu ska vi gora oss i ordning infor kvallens utgang, ha det bra alla!

Kram kram


No comments: