Friday, November 28, 2008

Retreat!

Nagot som man vet for sakert har ar att inget gar som planerat. Skulle ju spenderat forra veckan i falt, men riktigt sa blev det inte. Vi akte visserligen i tisdags till launchen av "16 Days of Activism Against Gender Based Violence" som holls i Nakuru (2 timmar bilresa norr om Nairobi). Sedan var det planerat att vi skulle flyga till Eldoret tidigt morgonen efter, en resa som redan stallts in en gang tidigare. Nar vi ringde var administrativa avdelning for att bekrafta att vart "mission request" gatt igenom sa hade de missat att boka flyget! Sa det blev ingen resa utan istallet fick vi snallt stanna pa kontoret i Nairobi. Frustrationen ar hog i vart lilla team da de pa admin lyckats klanta till det lite val mycket pa senaste tiden. Tyvarr ar det sa att de lokalanstallda sitter ganska sakert, ar svart for FN att avskeda dem, vilket gor att de inte bryr sig sarskilt mycket om hur de gor sitt jobb. Ar trakigt att behova konstatera att den inkompetens manga pratat om i samband med FN faktiskt existerar och att man inte gor sarskilt mycket for att komma till ratta med problemet. Da det asministrativa inte fungerar i en byrakratisk organisation som FN sa forlamas latt arbetet vilket gor att det blir valdigt tung rott.

Som tur ar ska vi pa retreat nasta vecka i Nakuru National Park, ar tydligen nagot som manga av FN organen i falt gor precis innan jul. Da far vi chansen att under en dag diskutera det gagna aret och utvardera arbetet som gjorts samt komma med forslag pa forbattringar infor 2009. Om allt gar enligt planerna (vilket jag slutat att rakna med for lange sedan!) sa aker vi till Nakuru redan pa sondag da vi redan tidigt pa mandag inleder en tva dagars workshop pa temat "Mental Health in Emergency Settings". Workshopen ska hallas av Rebecca som doktorerat i psykologi hemma i Kanada och som nu jobbar som volontar for UNHCR. Ska verkligen bli intressant att lara sig mer om hur man bemoter traumatiserade och vilka speciella intervjutekniker som man bor tillampa i krissituationer. Efter workshopen blir det sen en dag av utvardering av det gagna aret och framat blickar infor det nya.

Nar workshopen/retreatet ar over pa onsdag kvall sa planerar nagra av oss att stanna kvar ytterligare en natt for att sedan nasta morgon aka vidare till Naivasha dar UNHCR ska halla i ett event inom ramen for "16 Days" kampanjen. Tydligen sa har var "High Commissioner" engagerat sig extra mycket i den har kampanjen, nagot som gor att jag i slutandan maste skriva en rapport till Geneve om de aktiviteter vi genomfort har i Kenya. Borjar blir riktigt bra pa det dar med att skriva rapporter, i borjan var det svart att sammanfatta allt pa bara ett par sidor men nu borjar jag fa klam pa det.

Hinner tyvarr inte skriva mer nu, ska gor mitt basta for att uppdatera er nar jag ar tillbaka efter veckans falttur (om nu inte den ocksa blir installd!). Stor kram till er alla dar hemma, hoppas ni inte fryser alltfor mycket i vinter kylan!

No comments: